foto website guy en julie

 

In november 2017 opende restaurant Cousteau zijn deuren in het pittoreske Ichtegem.  Gelegen langs de Oostendesteenweg, biedt het restaurant een ideale uitvalsbasis voor zowel de kust als het Brugse ommeland.  Wie op zoek is naar puur en lekker eten, zal hier zeker vinden wat hij zoekt.

Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner voor twee, een zakenlunch of een uitgebreid diner, Cousteau heeft voor elk wat wils.  Naast de maandelijkse menukaart, kun je dagelijks genieten van de heerlijke gerechten die chef kok Guy Dresen met veel zorg en passie klaarmaakt.  Ook is er een wekelijks wisselend lunchmenu.

Guy kookt seizoensgebonden en met respect voor het product,  waardoor elk gerecht simpel en smaakvol is.  Het gezellige decor en het zonnige terras maken het plaatje compleet.  Je kunt hier genieten van heerlijke gerechten en een warm onthaal door gastvrouw Julie.  Zij staat je graag bij met haar kennis als sommelier, om de perfecte wijn bij je gerecht te kiezen.

Het onstaan van Cousteau begon bij Guy en Julie's tijd bij restaurant Ten Bogaerde (Mondieu Koksijde) waar ze beide terechtkwamen na hun opleiding aan hotelschool Ter Duinen.  Na ervaring en kennis opgedaan te hebben in deze klassezaak, besloten we de sprong te wagen en onze eigen zaak te openen.  Een jaar na de opening kreeg Cousteau meteen een mooie score van 14 op 20 van de Gault&Millau en Michelin.